PROSTŘENO PO FRANCOUZSKU!

T

Tarte flambée

La tarte flambée (Flammeküeche nebo flamme-küche) (čtěte la tarte flambé, flamkiš) patří mezi typické alsaské jídlo. S tímto jídlem se můžeme setkat také v některých částech Německa nebo Holandska. Připravuje se ze slabého, vyváleného těsta, které je pokryté zakysanou smetanou a/nebo tvarohem a...

Tzaziki

Tzaziki aneb "okurky po řecku", jsou řeckého a tureckého původů. Podávají  jako omáčka a nebo předkrm. Slovo tzaziki je odvozeno od tureckého slova "cacik", které v překladu znamená druh koření. Turecký recept tohoto pokrmu je více tekutý než řecký. Tzaziki jsou vyrobeny z jogurtu (kozího a...

Tymián

Tymián je bylina pocházející původně z jižní Evropy. Dnes se pěstuje skoro všude na světě. Tato rostlina byla velice využívána Etrusky a Egypťany, kteří ji používali při balzamování svých zemřelých. Řekové ho používali do koupelí a jako toaletní vodu. Římané si ho dávali pod polštář pro...

Tajine

Tajine /čti tažin/ je pokrm pocházející ze severní Afriky. Na jedné straně je to tradiční nádoba z duté, vypálené, glazurované hlíny s kuželovitým víkem. Na druhé straně speciální pokrm, který je připraven v této nádobě. V tajine se připravuje dušené ragú, které se může skládat z masa (kromě...

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode